Logo Mercy Ships

Opdrachtgever Stichting Mercy Ships Holland

Mercy Ships is een internationale ontwikkelingsorganisatie die met ziekenhuisschepen naar de havens van (West-)Afrika vaart om samen met vrijwilligers de allerarmsten (en hun landen van herkomst) te helpen met professionele gezondheidszorg. Een ziekenhuisschip is het meest efficiënte platform om ‘state-of-the-art’ zorg te leveren aan regio’s waar schoon water, elektriciteit, medische voorzieningen en bekwaam personeel beperkt tot niet-bestaand is. Naast het uitvoeren van duizenden operaties aan boord, werkt Mercy Ships nauw samen met gastlanden om de gezondheidszorg in een land naar een hoger niveau te brengen. Dit doen we o.a. door het trainen en begeleiden van lokaal medisch personeel en het renoveren van ziekenhuizen en klinieken.

Ambitie en maatschappelijke impact

Meer dan 5 miljard mensen hebben geen toegang tot betaalbare, tijdige en veilige medische zorg. Daardoor sterven er per jaar bijna 19 miljoen mensen.  Van de 315 miljoen chirurgische operaties die elk jaar wereldwijd worden uitgevoerd, vindt minder dan 6% plaats in landen met lage- en middeninkomens. Daarom richt Mercy Ships zich vooral op Afrika omdat de nood daar zeer groot is. Op dit moment is er één schip in de vaart, de Africa Mercy. Vrijwilligers uit meer dan 49 landen werken er aan boord. Het schip heeft 5 operatiekamers, 80 bedden en biedt plaats aan 450 bemanningsleden en blijft gedurende tien maanden in één land en verplaatst zich vervolgens naar een ander land. Er zijn inmiddels meer dan 581 havenbezoeken afgelegd in 57 landen. Sinds de oprichting heeft Mercy Ships zorg geleverd met een waarde van meer dan $ 1 miljard USD. Deze waarde zorgde voor een positieve impact voor ruim 2,48 miljoen mensen.

Fondsenwervingconsultancy

Vanaf 2019 tot en met mei 2022 was ik betrokken bij de fondsenwerving, om nieuwe kansrijke vermogensfondsen en stichtingen te betrekken bij de missie. Dat is toen gelukt en heeft geleid tot een mooie nieuwe opdracht die startte per 1 november jl. De focus ligt in 2022 en 2023 op relatiebeheer en werving bij deze unieke en belangrijke doelgroep voor Mercy Ships. Daarbij ben ik onderdeel van het team communicatie & fondsenwerving. 

Meer informatie

Benieuwd naar de voortgang van of investering in de fondsenwerving voor dit unieke project? Of wilt u interessante subsidie- of fondsenwervingskansen voor uw eigen project of organisatie onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op met Anton van Houdt.

Share This