Opdrachtgever Vereniging GZB

GZB is een zendingsorganisatie in de Protestantse Kerk in Nederland. Al meer dan 100 jaar delen zij het Evangelie, samen met gemeenten over de hele wereld. De visie van GZB is “Het Evangelie voor iedereen”, door het delen van het Evangelie wil GZB dat mensen over de hele wereld God leren kennen, een plek vinden in een gemeente en groeien in geloof. De missie van GZB is “Open gemeenten”, samen met kerken wereldwijd werkt de GZB aan het stichten en opbouwen van gemeenten. Gemeenten waar geloof zich verdiept, waar iedereen welkom is en er onvoorwaardelijk wordt omgezien naar mensen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Een plek van waaruit mensen hun geloof en leven delen.

Sinds 2018 werkt de GZB werkt met programma’s per land of regio. Uitzendingen en projecten binnen deze programma’s kunnen worden onderscheiden in twee programmalijnen: Geloven en groeien en Dienen.

Ambitie en maatschappelijke impact

GZB gelooft dat het Evangelie levens vernieuwt en dat mensen elkaar leren liefhebben als ze God kennen. Daarom wil zij het Evangelie wereldwijd delen. Dit doet GZB samen met gemeenten in binnen- en buitenland. GZB geloofd dat de lokale geloofsgemeenschap door God wordt gebruikt om mensen met het Evangelie te bereiken. Daarom moet er voor elk mens op deze aarde een geloofsgemeenschap zijn waar de liefde voor God zichtbaar is en mensen hun leven delen met anderen. GZB geloofd dat juist de kerk een roeping heeft om zich te ontfermen over mensen die extra zorg en aandacht nodig hebben. In elke samenleving zijn er groepen die bewust of onbewust worden buitengesloten of zichzelf laten buitensluiten. De kerk moet een plek zijn waar mensen ervaren dat Gods genade geldt voor iedereen. In het bijzonder wil de GZB de onderlinge verbondenheid tussen gemeenten in Nederland en gemeenten in het buitenland versterken omdat zij elkaar nodig hebben. Een greep uit de vele projecten binnen tientallen programmama’s:

  • Medische zorg in afgelegen gebieden op Java (Indonesië) 
  • Renovatie ziekenhuis in Itendey (Congo)
  • Aandacht voor moeder- en kindzorg (Ethiopië)
  • Deeltijd-PABO voor onderwijzers in vluchtelingenkamp (Zuid Sudan)
  • Palliatieve zorg (Malawi)
  • Hulp aan aidswezen en aidspatiënten (Malawi)
  • Verwerken van trauma’s (Namibië)
  • Ingrijpen bij huiselijk geweld (Zimbabwe)
  • Hulp aan Syrische vluchtelingen (Syrie, Libanon)

Fondsenwervingconsultancy

GZB staat elk jaar voor de uitdaging om via verschillende doelgroepen fondsen te werven voor haar programma’s en projecten. De fondsenwerving bij de doelgroep vermogensfondsen en stichtingen vormt een kans en heeft stil gelegen. De wens is om dit in 2019 weer te activeren en continueren. Anton van Houdt | subsidie- & fondsenwerving consultancy verzorgt het management en realisatie van de behoefte aan financiële ondersteuning voor tientallen programma’s. De focus ligt op de werving en het accountmanagement bij institutionele fondsen. De doorlooptermijn van dit traject is september 2019 en volgende jaren.

Meer informatie

Benieuwd naar de voortgang van of investering in de fondsenwerving voor dit unieke project? Of wilt u interessante subsidie- of fondsenwervingskansen voor uw eigen project of organisatie onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op met Anton van Houdt.

Share This