Opdrachtgever ForumC

ForumC is een forum over geloof, wetenschap en samenleving. ForumC is er voor iedereen die geïnteresseerd is in grote vragen rond wetenschap, cultuur en het christelijk geloof.

Ambitie en maatschappelijke impact

Nederlanders zijn zeer gelukkig, bijna het gelukkigste volk ter wereld. Tegelijkertijd zitten 1 miljoen mensen aan de antidepressiva, heeft een kwart van de studenten burn-out klachten en hebben psychologen en psychiaters enorme wachtlijsten. Dit heeft enorme sociaal maatschappelijke- en economische consequenties. Hoe kan dat samen? Er zijn onderzoekers die zeggen dat mensen bij ‘geluk’ denken aan oppervlakkig gemak. En mensen zelf liever een ‘zinvol’ dan een ‘gelukkig’ leven willen? Maar wat is dat dan? Voldoende reden om op onderzoek uit te gaan. Wat maakt Nederlanders echt gelukkig? Wat is zinvol? Welke levensvragen houden ons bezig en met wie gaan we daarover in gesprek? En zijn geluk en grote vragen hetzelfde voor alle generaties? Dit grootschalige onderzoek brengt voor het eerst in kaart wat de grootste levensvragen van Nederlanders zijn en hoe we daarmee omgaan. Financiële ondersteuning is nodig voor het onderzoek naar de grote levensvragen van Nederlanders.

Het gaat om een grootschalig, systematisch onderzoek dat zal leiden tot gespreksstof in de media en aan de verjaardag borrel. Het onderzoek zal zodanig worden uitgevoerd dat uitkomsten in een breder perspectief geplaatst en besproken kunnen worden. Het onderzoek is onderdeel van een groter project: de grote levensvragen in Nederland. Dit project beslaat een tv-programma, krantenartikelen/columns, online toepassingen, een theatertour en een boek; de bedoeling is dat het project zo uit zal pakken dat we het gesprek echt met en voor een heel breed publiek kunnen gaan voeren. Dit alles gevoed door het onderzoek. Het onderzoek is noodzakelijk om twee redenen. In de eerste plaats genereert het nieuws en aandacht. In de tweede plaats is er nog geen degelijk onderzoek naar de levensvragen van Nederlanders en dat is wel nodig om zinvolle artikelen en programma’s te maken om zo het gesprek daarover te voeden. Bij mediapartners is er veel interesse in zo’n onderzoek. 

Fondsenwervingconsultancy

ForumC heeft een ANBI status. De activiteiten van ForumC worden voor een groot deel mogelijk gemaakt door een trouwe achterban van donateurs en deels uit subsidies. ForumC wil een grootschalig onderzoek uitvoeren dat voor het eerst in kaart gaat brengen wat de grootste levensvragen van Nederlanders zijn en hoe we daarmee omgaan. Anton van Houdt | subsidie- & fondsenwerving consultancy verzorgt het management en realisatie van de behoefte aan financiële ondersteuning voor het project “Het grote levensvragen onderzoek in Nederland”. Voor ForumC is als strategische oplossing gekozen voor fondsenwerving bij institutionele fondsen. De doorlooptermijn van dit traject is vanaf september 2019.

Meer informatie

Benieuwd naar de voortgang van of investering in de fondsenwerving voor dit unieke project? Of wilt u interessante subsidie- of fondsenwervingskansen voor uw eigen project of organisatie onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op met Anton van Houdt.

Share This