Opdrachtgever Stichting PCPO Barendrecht en Ridderkerk

Stichting PCPO beheert elf basisscholen, waarvan zes in Barendrecht en vijf in Ridderkerk. Onderwijs aan ruim 4.000 leerlingen wordt verzorgd door zo’n 370 medewerkers.

Fondsenwervingconsultancy

Duurzame inzetbaarheid in het onderwijs staat onder druk. Het is bekend dat het onderwijs op nummer één staat als het gaat om werk gerelateerde stress en het aantal mensen dat met burn-out te maken heeft is hoog. Voor de klas staan vraagt dat je in alle opzichten ‘aanwezig’ bent. Verschillende thema’s spelen in de context van duurzame inzetbaarheid een rol. Een paar noem ik hier kort: een tekort aan medewerkers waardoor er druk staat op de formatie en er een groot belang is om medewerkers vitaal en inzetbaar te houden; medewerkers die als gevolg van de druk op de formatie extra uren maken, met als mogelijk gevolg dat zij over hun grenzen gaan; ontwikkelingen in het onderwijsveld die flexibiliteit en aanpassingsvermogen vragen van medewerkers.

Vitaliteit vormt voor PCPO een belangrijke pijler in haar beleid. Dit vraagt om een investering zodat duurzame inzetbaarheid wordt bevorderd en leerkrachten nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn en blijven. De investering die hiervoor nodig is kan niet geheel uit reguliere budgetten of andere middelen worden bekostigd. De gekozen oplossingsrichting is gelegen in subsidieconsultancy gericht op het subsidie management en realisatie van de behoefte aan financiële ondersteuning voor het vitaliteitsprogramma. Hiertoe is een aanvraag Duurzame Inzetbaarheid bedrijven/instellingen (ESF 2014-2020) ingediend bij “Uitvoering Van Beleid”, dit is onderdeel van de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De doorlooptermijn van dit traject is 2019 tot en met 2020

Maatschappelijke impact

Via een 0-meting toetsen we de huidige vitaliteit en wordt per leerkracht bekeken welke interventies noodzakelijk zijn om te komen tot het doel: elke leerkracht vitaal voor de klas nu en in de toekomst. De projecttitel is dan ook: “Vitaal voor de klas”.

Meer informatie

Bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over Duurzame Inzetbaarheid bedrijven/instellingen? Of bent u benieuwd naar de stand van zaken van dit project of wilt u meer weten? Of heeft u vragen op welke wijze ik u kan helpen bij subsidie- of fondsenwerving? Neem dan contact op met Anton van Houdt.

Share This