Opdrachtgever Stichting Cedrah, locatie Amandelhof

Amandelhof ligt midden in het Groene Hart in de wijk Middelwatering te Capelle aan de IJssel, een levendige plaats ten oosten van Rotterdam. Woonzorgcentrum Amandelhof is onderdeel van het overkoepelende Cedrah. Cedrah biedt in Zeeland en Zuid-Holland wonen, kwalitatief hoogwaardige zorg en diensten aan met veel persoonlijke aandacht.

Ambitie en maatschappelijke impact

Woonzorgcentrum Amandelhof wil binnen de nieuwbouw een extra “belevingsvolle inrichting” realiseren voor haar bewoners. Ouderen voor wie thuis wonen écht niet meer kan. Per etage komt de belevingsvolle inrichting op een viertal plaatsen specifiek tot uiting in de nieuwbouw:
– in de groepshuiskamers;
– in de belevingshoeken
– in de belevingstuinen;
– in het restaurant en de foyer.
De beleving van de bewoner en het praktische en functionele gebruik staan voorop in de inrichting. De gemiddelde leeftijd van bewoners ligt achter in de 80. De doelgroep bestaat uit bewoners met een zorgzwaartepakket VV 4 tot en met VV 6. Dit zijn bewoners die: 1. beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging; 2. beschermd wonen met intensieve dementiezorg; en 3. beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging. Juist voor hen is een belevingsvolle omgeving, in combinatie met dagactiviteiten en een bewegingsprogramma, van groot belang voor kwaliteit van leven en/of vitaliteit.

Fondsenwervingconsultancy

Via fondsenwerving wil Amandelhof extra’s mogelijk maken in de zorg die niet uit reguliere budgetten kunnen worden geput, maar wel heel belangrijk zijn in de borging van het zorgconcept, te weten een “belevingsvolle inrichting”. Dit fondswervingstraject heeft Amandelhof uitbesteed aan Anton van Houdt | subsidie- & fondsenwerving consultancy. Voor Amandelhof is strategische oplossing gekozen voor o.a. fondsenwerving bij filantropische fondsen. De doorlooptermijn van dit traject is mei 2020 tot en met mei 2021.

Meer informatie

Benieuwd naar de voortgang van of investering in de fondsenwerving voor dit unieke project? Of wilt u interessante subsidie- of fondsenwervingskansen voor uw eigen project of organisatie onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op met Anton van Houdt.

Share This