Logo Mercy Ships

Opdrachtgever Natuurbeleving Leidsche Hoeven

Natuurbeleving Leidsche Hoeven in Tricht is een uniek sociaal maatschappelijk project voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt. De dagbestedingsactiviteiten van de stichting Leidsche Hoeven zijn gevestigd in een voormalige historische en volledig gerenoveerde boerderij in het nieuwe natuurgebied en Landgoed Leidsche Hoeven, gelegen in het rivierengebied nabij Tricht, Geldermalsen en Culemborg in de gemeente West Betuwe. Dit gebied vormt de schakel tussen twee natuurgebieden, de Regulieren en de Heerlijkheid Mariënwaerdt. Op deze locatie in dit prachtige gebied werken nu (2022) 45 mensen met een verstandelijke beperking in het dagactiviteitencentrum (DAC) van de Leidsche Hoeven. Het aantal cliënten zal binnen 1 jaar stijgen naar 75. Bij de Leidsche Hoeven staan mensen met een beperking, jong en oud, centraal. Het dagactiviteitencentrum wil deze mensen zoveel mogelijk zinvolle dagbesteding bieden met respect voor elkaar en de natuur. Op de Leidsche Hoeven creëren we een veilige en fijne werkplek voor hen. Zij komen maximaal 5 dagen per week naar de Leidsche Hoeven. Afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen krijgt de cliënt activiteiten aangeboden die aansluiten bij zijn/haar hulpvraag en interesse. Naast reguliere dagbesteding is ook vakantieopvang mogelijk voor diegene die het speciaal onderwijs bezoeken en binnen de doelgroep van het DAC passen.

Ambitie en maatschappelijke impact

Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven heeft de ambitie om haar dagbestedingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke handicap en ouderen verder uit te breiden. De toegevoegde waarde voor de doelgroep is gelegen in een zo hoog mogelijke kwaliteit van werkbeleving en ervaring. Samenwerken en werken aan concrete producten zorgt voor voldoening. Leidsche Hoeven creëert hiermee een unieke werkomgeving. Bedrijfsmiddelen zijn nodig om dagactiviteiten te kunnen verrichten. Met deze bedrijfsmiddelen kunnen we nieuwe dagbestedingsactiviteiten mogelijk maken en nieuwe producten ontwikkelen/produceren voor de verkoop. De opbrengst uit verkopen zal deels bijdragen aan de exploitatie en continuïteit van de stichting om tenminste ‘break even’ te draaien.

Fondsenwervingconsultancy

Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven heeft een ANBI status en is afhankelijk van sponsoring, subsidies en fondsen. De dagbesteding zelf wordt bekostigd door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Ook kan financiering plaatsvinden door middel van een Persoonsgebonden Budget (PGB)/eigen bijdrage. Echter nieuwe bedrijfsmiddelen kunnen hier niet uit worden bekostigd. Om de ambitie te realiseren is fondsenwerving dan ook noodzakelijk.  

Meer informatie

Benieuwd naar de voortgang van of investering in de fondsenwerving voor dit unieke project? Of wilt u interessante subsidie- of fondsenwervingskansen voor uw eigen project of organisatie onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op met Anton van Houdt.

Share This