Opdrachtgever Stichting Het Passion

Het Passion gelooft dat herstel van het leven van een dakloze mens ontstaat in het contact met de ander, zijn/haar naaste. Het Passion biedt de dakloze mensen een tijdelijke plek van rust, reinheid, regelmaat, menselijk contact, geen middelengebruik, werkzaamheden, ontspanning huishouden. Kortom het gewone leven. In de time-outvoorziening Het Passion komen dak- en thuislozen vanuit diverse voorzieningen in het land en wordt hen een rust- en hulpperiode aangeboden, de periode kan variëren van twee tot twaalf weken, of wat nodig is. In die periode worden zij professioneel begeleid en door de vakantievrijwilligers geholpen. De diaconale vakantievrijwilligers zijn er voor de gasten en helpen daarbij in en rond Het Passion met allerlei werkzaamheden en met het “huishouden”.

Ambitie en maatschappelijke impact “Nabij wonen, Het Passion”

Het Passion heeft de ambitie om een nieuw woon zorgconcept te realiseren om bewoners langdurig een plek te bieden, dit nieuwe concept heet “Nabij wonen”.  Wonen naast Het Passion, tussen de gewone mensen, het beheerdersechtpaar en hun kinderen. Werken in de tuin. Een spelletje op het plein. Voetballen op het veld. Een fietstocht in de buurt. Dat is thuis zijn. Dit thuis ontstaat bewust en onbewust door de aanwezigheid van vrijwilligers. Dit is de basis van het concept van “Nabij wonen”. Nabij wonen is gestoeld op vier pijlers:

1. Veilig wonen voor kwetsbare mensen die het in de wijk niet redden;
2. Ontwikkeling van eigen kracht door bijdrage te dragen in de werkzaamheden;
3. Als ervaringswerker van waarde zijn voor de time-out gasten, begeleiding en vrijwilligers;
4. Een meer stabiele stroom van inkomsten voor Het Passion.

Door de combinatie van factoren ontstaan er verschillende win-win situaties. Zorginhoudelijk, financieel en persoonlijk voegt het concept waarde toe aan alle betrokkenen van Het Passion, zowel intern als extern. Belangrijk daarbij is dat de time-out als unieke functie in het zorglandschap blijft bestaan. Daarom is er gekozen voor een opbouw in aantal units, met een maximum van vier. Om deze meerwaarde te realiseren is het noodzakelijk dat er vier woonunits gebouwd worden.

Fondsenwervingconsultancy

Ambitie: daklozen die ervaring willen opdoen met zelfstandig wonen via het project “nabij wonen”. “Nabij wonen” omvat de realisatie van 4 woonunits, dichtbij de vaste, veilige thuiskern van de time out voorziening; op het terrein van Het Passion, in de nabijheid van andere bewoners. Daarmee zijn zij van waarde, en vormen zij een voorbeeld voor medebewoners op het terrein van Het Passion en daarbuiten. Rol en functie van bewoner op Het Passion en in de omgeving (vrijwilligerswerk). Het project wordt opgeleverd conform rijksmonumentenzorg en landschappelijk ingepast middels een kapschuur. Tot slot en heel belangrijk: duurzaam wonen, klaar voor de toekomst, energieneutraal. De investering die hiervoor nodig is kan niet uit reguliere zorgbudgetten of andere middelen worden bekostigd. Stichting Het Passion is ANBI geregistreerd. Met behulp van fondsenwerving wil Het Passion de bouw en inrichting van het Nabij wonen concept realiseren. Anton van Houdt | subsidie- & fondsenwerving consultancy verzorgt het management en realisatie van de behoefte aan financiële ondersteuning voor de bouw en inrichting van het Nabij wonen bij Het Passion in Hummelo (Gelderland). Voor Het Passion hebben we als strategische oplossing gekozen voor fondsen- en vriendenwerving. De focus ligt op realisatie van de fondsenwerving die nodig is voor de realisatie van de vier woonunits. Secundair wordt de fondsenwerving algemeen een aandachtspunt. De doorlooptermijn van dit traject is november 2019 en volgende jaren.

Meer informatie

Benieuwd naar de voortgang van of investering in de fondsenwerving voor dit unieke project? Of wilt u interessante subsidie- of fondsenwervingskansen voor uw eigen project of organisatie onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op met Anton van Houdt.

Share This